باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - حجت الاسلام نسائی زهان دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: استاندار صحبتی در جهت استفاده از ظرفیت تولیدات داخلی به جای خارج کردن سرمایه از استان داشتند و خواستار حمایت از تولید کنندگان داخلی شدند که این حرفی بسیار درست است و همه دستگاهها باید این امر را در عملکرد خود داشته باشند.
او افزود: به دنبال این موضوع نیز همه صنایع و تولیدیهای استان باید پای کار بیایند، تولیدات خود را از لحاظ کیفیت تقویت کنند، قیمتها مناسب سازی شود و به دنبال آن خصوصاً دستگاههای اجرایی به این دستور عمل کرده و کالاهایی که در داخل استان تولید میشود را خریداری کنند.
حجت الاسلام نسائی زهان بیان کرد: بعضی از ادارات بررسی و تحقیق کرده و هرجا که ارزانتر باشد خرید میکنند؛ در صورتی که به طور مثال باید این موضوع را جا بیندازیم که با خرید تولیدات داخلی از خدمات پس از فروش راحتتر میتوانند استفاده کنند و یا اگر محصول مشکلی داشت دسترسی به تولید کننده برای تعویض کالا برایشان راحتتر است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ادامه داد: میبایست بین مردم، دستگاههای اجرایی، ادارات و اصناف فرهنگ سازی صورت بگیرد و همه دست به دست هم بدهیم تا جایی که امکان دارد از داخل استان خرید انجام بدهیم و تولیدکنندگان نیز کیفیت محصول را بالا برده، بستهبندی شکیل داشته باشند و بازاریابی کنند؛ بخش خصوصی نیز منتظر دولتمردان نباشد و با انجام این اقدامات یک فضای رقابتی برای خرید و فروش ایجاد کند.
او عنوان کرد: البته از این موضوع که در برخی از جاها رانت وجود دارد و شاید شرکتهای بزرگ در خارج استان هدایایی برای خریداران در استان در نظر گرفته باشند را رد نمیکنیم، اما دستگاه قضا در صورت احراز این موارد نیز ورود پیدا میکند.
حجت الاسلام نسائی زهان تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در استان وجود دارد نبود ریل و راه آهن است؛ بنابراین تولید کنندگان مواد اولیه مورد نیاز خود را با استفاده از حمل و نقل کامیونی وارد میکنند که هزینه زیادی دارد و مجبورند آن را روی قیمت تمام شده حساب کنند. در نتیجه مصرف کننده با مقایسه قیمت، تصمیم به تهیه آن کالا از خارج از استان میگیرد که باید همه دست به دست هم داده و به صورت تدریجی و در دراز مدت این مسائل را برطرف کنیم.
لزوم افزایش سهم استان از اقتصاد ملی
خامه زر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: تا زمانی که میتوانیم از تولیدات داخلی چه به صورت کالا و چه خدمات استفاده کنیم نباید اجازه خروج اعتبار را بدهیم و باید تصمیم بر این باشد که از تولیدات داخل استان خرید صورت بگیرد.
او افزود: گاهاً با مسئلهای روبهرو میشویم و آن این است که به زور و سختی مدیران ارشد استانی اعتباری را از کشور برای استان میگیرند، اما برخی از دستگاهها توانایی جذب آن را ندارند و در حقیقت این میزان اعتبار سوخت میشود، در صورتی که میتوانست برای توسعه استان و افزایش تولید استفاده شود.
بیشتر بخوانید
خامه زر بیان کرد: باید سهم استان از اقتصاد ملی بالا برود تا جایگاه خوبی داشته باشیم و یکی از راههای آن استفاده از همین ظرفیتهاست؛ هدف این است که پول داخل سیستم بانکی استان ماندگار شود تا تولید کننده بتواند از آن استفاده کرده و باعث رونق کسب و کارها شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند ادامه داد: خیلی از ظرفیتهای تولیدی وجود دارد که در داخل استان از آن استقبال نمیشود و خریداران سایر استانها از این تولیدات استفاده میکنند در نتیجه باید فرهنگ خرید بالا برود و به منفعت جمعی و اشتغال به وجود آمده به دنبال این اقدام فکر شود، زیرا واحدهای زیادی داریم که با ظرفیت حداقلی در حال کار هستند.
او عنوان کرد: در شورای گفتوگو ترکیب خوب و کاملی وجود دارد که اختیار هر تصمیمی برای استان را دارند، میتوان خیلی راحت مصوبه در جهت حمایت و خرید از تولیدات داخلی تنظیم کرد و حتی به صورت فرهنگی باید شرایط طوری باشد که خود مردم و خریداران استفاده از محصولاتی که امکان تولید آن در استان وجود دارد را به تولیدات خارج استانی ترجیح دهند.
خامه زر تصریح کرد: البته در برخی موارد در اقتصاد دستور کار نمیکند و معادلات بر مبنای عرضه و تقاضا هماهنگ میشود؛ خواسته من از مدیران بخش خصوصی این است که تا جایی که میشود از تولیدات داخل استانی استفاده شود و همچنین اعتبارات دولتی در داخل استان بیشتر شود تا بتوانیم چند شرکت را در کنار هم گذاشته و تقویت کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار کرد: حتی با خرید اقلام کوچک و دم دستی میتوان حمایت از تولیدات را شروع کرد.